NAJAVA DOGAĐAJA - OKRUGLI STO




U organizaciji pokreta - Meri, i pod pokriviteljstvom USAID-a i Beogradske otvorene škole, 22. 06. 2021. godine, u ulici Kneza Miloša br. 4 u sali biblioteke kuće ljudskih prava, održaće se okrugli sto na temu:

"  ANALIZA SISTEMA SLUŽBI HITNE POMOĆI I DEFINISANJE PROBLEMA "

Sastanku će, kao najmerodavniji da govore na ovu temu, prisustvovati lekari i medicinski tehničari zavoda za hitnu pomoć iz Beograda, Niša, Kragujevca i Novog Sada, kao i pravnica Sonja Hadži Borjanović koja će predstaviti svoju analizu Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Cilj okruglog stola je analiza postojećeg stanja u zavodima za hitnu medicinsku pomoć, razumevanja protokola i postupaka rada i identifikovanje pravaca daljeg unapređenja.

 Tokom ovog okruglog stola, predviđeno je predstavljanje protokola i postupaka rada sva četiri zavoda za hitnu medicinsku pomoć, kako bi se jasno definisala odstupanja u radu zavoda, bolje razumeli postupci prilikom trijaže i intervencije i identifikovali izazovi u radu.

 Pokret Pravo na život Meri će u skladu sa prikupljenim informacijama i preporukama izraditi analizu sistema hitne medicinske pomoći i definisati set preporuka koje će dalje biti razrađene i predstavljene donosiocima odluka.

Predsednik Pokreta - Meri

Dejan Zejnula


Коментари

Популарни постови са овог блога

ДА ЛИ СУ НАС СВЕСНО УБИЈАЛИ У ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

IZMEĐU ZAKONA I KOCKANJA SA ŽIVOTOM

UBISTVO S PREDUMIŠLJAJEM MINISTARSTVA ZDRAVLJA