KADA JE PRAVO NA ISTINU REZERVISANO ZA POZNATE





Poštovani glumci i glumice, estradni umetnici, novinari, svi iz javnog života Srbije.

Čast je živeti u zemlji gde se ovako veliki broj javnih ličnosti zalaže za istinu, pravdu i ljudska prava. Poslednjih nekoliko dana pružili ste bezrezervnu podršku glumicama koje su doživele jedan strašan čin od strane osobe koja je trebala da ih podučava moralnim vrednostima, a sama je te moralne vrednosti pogazila onog trenutka kad je i pomislila da učini ono za šta je osumnjičena. Čin seksualnog zlostavljanja je za svaku osudu, i pridružujem se bezrezervnoj podršci da istraju u dokazivanju istine.

Želim ovim putem da Vas sve upoznam, da u našoj divnoj Srbiji postoje osobe koje su izgu bile svoje najmilije, i kojima je takođe potrebna Vaša podrška da se dođe do istine. Potrebna  je podrška jer njihova pokojna deca, majke,  supruge... nisu poznate medijske ličnosti i ova država je slepa i gluva na njihove vapaje da se sazna istina. Da li su te žrtve krive što nisu bile medijski poznate, a neke od žrtava nisu stigle ni da izgovore prvi put reč "mama"? Za razliku od navedenog slučaja gde postoji samo izjava oštećenih (ovim ne želim da umanjim značaj tih izjava), kod porodica žrtava postoje pored izjava, i pisani dokazi. Te dokaze svakodnevno možemo videti po raznim društvenim mrežama, lajvove sa pokušajima da se skrene pažnja na zataškavanja takodje, ali su svi slepi i gluvi. Na žalost, neko je izgleda odlučio da žrtve deli na osnovu popularnosti, a složićete se ipak, žrtva je žrtva. Ne bih da vam opisujem osećaj majke dok se bori da zaspi noću grleći jastuk umesto deteta. Ne bih ni da vam opisujem osećaj oca koji svako veče gleda petogodišnjeg sina kako pre spavanja izgovara oče naš. Ti osećaji su neopisivi i neshvatljivi običnom čoveku, a ostavljaju traume za ceo život. Kako jedna majka proživljava svaku novu godinu, ili rođendan tog deteta za koga traži istinu. Kako jedno dete proživljava svaki osmi mart, rođendan, novu godinu... Svaki od tih datuma koji bi po pravilu trebao da nosi sreću i radost, nosi jedno teško breme, čudan osećaj u čoveku i bezbroj pitanja. Odgovore na ta pitanja, neko iz ove države krije. Istinu nam ne dozvoljavaju da čujemo. A dužni smo. Dužni smo pokolenjima da pokažemo da je porodica svetinja i da se ne sme odustati od borbe kad neko krene na porodicu. Jer, kao što reče Lazar, nije bitna sila koja nas napada već svetinja koju branimo. A porodica je svetinja!

Ako ste već borci za ljudska prava, ako ste bili iskreni i želite ostati dosledni svim izjavama da se istina mora saznati i da krivci moraju odgovarati, pozivam Vas da javno podržite napore nas anonimnih ljudi i svojim uticajem na medije na kojima se svakodnevno pojavljujete podstaknete priču o životima koji su izgubljeni i porodicama koje žele samo istinu. Složićete se da i životi koji su izgubljeni nečijom nemarnošću zaslužuju bar upola jednak tretman kao i slučaj koji je u poslednjih nekoliko dana podigao veliku medijsku prašinu. Ipak, tim ženama ostaje još mnogo godina života, dok kosti naših voljenih trunu pod zemljom, a ćutanje institucija je toliko glasno, da para uši porodicama, koje ponoviću, samo žele da znaju istinu. 

S Poštovanjem 

Sanijela Todor Rajić - Majka Stefana  Todor Rajića  2020-2020

Danka Adamović Jović - Majka Andrije Jovića 2020-2020 

Dejan Zejnula - Suprug Merite Bekirovski 1976-2020 


Коментари

Популарни постови са овог блога

ДА ЛИ СУ НАС СВЕСНО УБИЈАЛИ У ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

IZMEĐU ZAKONA I KOCKANJA SA ŽIVOTOM

UBISTVO S PREDUMIŠLJAJEM MINISTARSTVA ZDRAVLJA